Bibliotek + corona

Gick in på biblioteket idag. Letade efter noveller och kom ut med inte bara en novellsamling utan även en roman. De är novellsamlingen De obesegrade av Ernest Hemingway och romanen Folk med ångest av Fredrik Backman. Vem vet, kanske gör jag en recension senare?

Det var skönt på biblioteket. Antalet som får vistas där hålls till ett minimum. In kom en gubbe som var alldeles begeistrad över deckaren han återlämnade, och han ville så gärna ha något liknande. ”Något engelskt eller skotskt vill jag ha”, sa gubben vädjande till bibliotekarierna bakom skiljeväggarna av plast. Tyckte mig höra namnet Stephen King sägas. Han hördes ända från receptionen fram till mig vid Ö-hyllan på Hce-avdelningen.

Gubben nöjde sig med tre böcker. Sedan fick han syn på en kompis och hälsade. Av det meningsutbytet fick jag reda på att gubben läser en bok om dagen. Inte illa. Men synd på en sådan läsförmåga att slösa den på något skrivet av Stephen King.