Poppis

Jag har en bekant som jag tror ghostar mig just nu. Spela roll. Oftast när jag pratar med henne i telefon plingar det till och ringer hos henne. Och oftast säger hon: ”Jag måste ta det här. Ringer tillbaka, ok?” och så lägger vi på. Det måste vara ganska bra för självkänslan att man är så eftersökt.

Detsamma gäller inte riktigt mig. Så medan jag satt och spelade 21:an med Gubben häromkvällen sa jag att man borde ha en app som plingade och gjorde ringsignaler titt som tätt, så att man gav intrycket att man var jättepoppis.

Man pratar i telefon med någon bekant, RING RING! och så bara: ”Åh, jag måste ta det här. Ringer tillbaka, ok?” Man ringer sedan tillbaka, och under resterande fem minuter har appen hunnit plinga fram 10 sms-signaler. Gubben bara skrattade. Han bryr sig verkligen inte om vad folk tycker. Sedan log han fram: ”Poppisappen.” Vilket bra produktnamn! utbrister jag. Fortfarande helt allvarlig.

Så, jag ger bort den affärsidén till någon där ute. Skapa en poppisapp och boosta osäkra människors liv så de blir attraktivare på kompismarknaden. The world needs you!