Grisens tegelhus

Jag tycker den som kan bör flytta ut på landet. Ha ett eget tegelhus (jag har brännmärkts för livet av sensmoralen i Tre små grisar, där grisen som byggde ett tegelhus var den ende som kunde skydda sig mot Vargens imponerande lungkapacitet), bergvärme, egen brunn, höns, potatisland och ett växthus. Och så en katt (käkar möss), en gårdshund (käkar sorkar och andra smådjur) och vakthund (får bo i hundkoja förutom på vintern). Ja, just det! En vedspis, så klart. Då har man så det räcker om infrastrukturen i städer och förorter imploderar. Förresten vill jag inte ha ett tegelhus p.g.a. eventuella vargattacker. Det är snarare av praktiska skäl.

Gubben lyssnar med halva örat. Något korn av vishet finner han nog i det jag säger. Svägerskan tyckte jag var galen tills hon såg ett brittiskt program om konstiga byggprojekt. Där var det en familj som flyttat ut på landet. Inget nytt med det, men det han sa lät identiskt med det jag sa, berättade hon. Hon lyssnar numera också med halva örat.

Jag pratar inte alls om självförsörjning (det kräver för mycket jobb) utan om att har så man överlever ifall någon kris skulle uppstå. Som jag sa i ett tidigare inlägg är det ingen längre som tycker att dylika tankebanor är överdrivna.

Man kan inte skydda sig mot allt, men glöm inte Tre små grisar! Var förutseende och lev ett bättre liv.