Våga säga nej

Det finns så mycket där ute att lära sig, att göra. För 10 år sedan var jag på Jafet Library i Beirut. Jag sökte tydligen efter något märkvärdigt, för bibliotekarien fick snällt ta mig en trappa ner, till ett enormt magasin. Vi gick mellan tätt placerade hyllor fram till den bok jag sökte. Det var trångt och doftade som gamla böcker gör. Böcker och ännu fler böcker. Mitt hjärta började slå.

Disneys Belle blev överförtjust över Odjurets extravaganta gåva, en galaxhop av böcker. Det påskyndade hans se-till-att-Belle-kärar-ner-sig-innan-den-förtrollade-rosen-vissnarprojekt. Men hade jag varit hon skulle jag inte haft någon mer tid till att kära ner mig. Inte med allt som fanns att läsa! Vilken bok verkade mest intressant? Vilken skulle hon börja med? Och skulle hon hinna med alla? Odjurets hjältedåd nu ett minne blott.

Nu ställs jag inför en massa intressant igen. Men jag måste våga säga nej till det mesta. Med andra ord måste jag säga ja till det jag kan lyckas med allra bäst.

Okategoriserade