C’est moi

Jag tyckte så synd om Gubben som inte fått hemlagad mat av mig på flera veckor, så jag bestämde mig för att laga Butter Halloumi efter Zeina Mourtadas recept. Och medan jag handlade fick jag syn på svenska äpplen och tänkte att jag lika gärna kunde göra en äppelpaj också.

Det här med handhygien i samband med matlagning har blivit väldigt klurigt de senaste tio åren. Idag beslöt jag att jag skulle ta en annan ‘take’ på det hela istället för att springa tio gånger till toaletten för att tvätta händerna för att ha tittat efter decilitermått i receptet på skärmen. Jag beslöt att denna gång skulle jag ta en snabb titt på ingredienserna och sedan bara låtsas att jag var Carlyne Cerf de Dudzelle och köra på instinkt. Jag doftade på kryddorna (kardemumma, spiskummin, kanel) och anpassade högen i handflatan. Som en riktig KVINNA som vet vad hon kan och tror på sig själv. HEJA! Och det blev supergott.