Nödvändiga arbeten

Det är trångt på 178:an. En del av mig önskar att det fanns en scannare vid dörrarna där man fick scanna in sitt ID, och att det fanns ett register kopplat till ID:t som sa om man hade ett ”nödvändigt” eller samhällsnyttigt arbete eller inte, och att det i så fall bara var de som hade sådana arbeten som fick åka med. Låter som värsta Schindler’s List men ni fattar, det har med corona att göra.

Jag kan inte göra det som åligger mig hemifrån, fastän jag jobbar på en skola. Finns dokument på plats som jag måste scanna in. Så i viss utsträckning måste jag åka med i kollektivtrafiken. Vi har valt att inte ha bil för tillfället, och det är väl bra för miljön. Att cykla vore att cykla för långt. Möjligen om man hade haft en elcykel så hade det fungerat. Men där vi bor får man inte ha något ifred och hemma i lägenheten har vi inte plats.

Många pratar om en andra våg, och en riktigt dålig höst. Får se vad som händer.