Mediterranean Garden non plus…

För några veckor sedan var jag åter på lotten, besluten att klippa ner ogräset som spruckit fram. Hade köpt mig en rejäl sax på Clas Ohlson och böjde på min stackars adminrygg när den gamle schweizaren kom förbi och sa att jag borde släppa lotten. Han sa det med en sådan ton att jag skämdes över min ett år långa envishet och avsaknad av självinsikt. Sedan sa han något som skänkte viss tröst. Han hade pratat med styrelsen både en och två gånger om den här lotten och sagt att det var ”ett djurplågeri” att ge den till någon i detta skick, att man för att få ordning på den behövde jobba heltid och i två omgångar. Han sa att jag borde be styrelsen om en annan lott, och det snabbt. Jag tackade honom djupt för de orden och bara släppte allt. Jag har nog aldrig varit så lätt övertalad förut.

Sagt och gjort. Jag skickade ett sms till en dam i styrelsen och gick hem, besluten att inte lägga någon mer sekund på den lotten. En lättnad om något. Och jag behövde höra just det där av schweizaren, att det inte var något större fel på mig utan på lotten.

Men jag fick ingen annan lott. Och idag kanske jag har varit där för sista gången (hämtade lite redskap). Jag såg att en ny odlare redan har tagit sig an lotten. Odlaren verkar vara en rutinerad sådan; det finns inget spår av rädsla för lotten såsom det fanns hos mig. Den ser faktiskt redan trevlig ut!

Det öppnades en möjlighet för mig att ha en liten plätt på jobbet, men det är så dåligt med solljus på den platsen så jag tvekar. Möjligtvis kan jag tänka mig att ha några större plastkrukor från Ikea på en soligare plats där över sommaren. Där kanske mina hemmaväxande tomat- och gurkväxter skulle trivas bättre.

Vemodet över det här misslyckade projektet är förvånansvärt litet; jag tog mig vatten över huvudet men vann på det ändå. Nu vet jag vem Sara Bäckmo är och hemma växer bondbönor i fönstret!

Och den dagen jag skaffar mig en balkong eller plätt vet jag faktiskt precis vad jag ska göra. För jag skaffade mig en gång en vildmark i en slottsträdgård, högg ner nästan alla buskarna där, kvävde två kvadratmeter ogräs och satte Amandine och Rocket däri.