Guld från guld

Förra veckan tog jag mig till kolonilotten för att jobba på den. Jag ryckte upp jordärtskocka och rensade en massa. Jag grävde ett potatisland, satte potatis (Rocket) och täckte den med växtrester från lotten. Sedan hämtade jag en massa kompost (halvförmultna växter i det här fallet) och täckte en två kvadratmeter stor bit av lotten. Jag satte också dit ett tillfälligt växthus över en av pallkragarna. Hoppas att den inte blåst bort med vinden. Och hoppas att knölarna överlevde frostnätterna.

På hemmaplan har jag sått squash, gurka, pärontomat, bondböna, savoykål och basilika. Allt utom squashen och bondbönan har börjat gro. Det är en så ljuvlig distraktion, detta.

Gubben ställer upp som familjens gödselleverantör. Eftersom jag käkar mediciner duger inte mitt guldvatten. Han låtsas att han är lite motvillig. Jag tror att han innerst inne tycker det här känns lite busigt (därmed spännande). Föga inser mina kolonigrannar hur mycket mannen min hjälper till!

Guld från guld blir till guld.