What you aim at is what you get

För två år sedan var jag arg på en person och visade det. Då sa en kollega att man alltid ska tänka på sitt mål när det uppstår friktion. Hon satte ribban högt för mig, för jag misslyckades många gånger efter det samtalet, kom på avkrokar i irritationens våld när det gnisslade i relationer med andra. Dessa ”andra” kunde vara allt från kollegor till främlingar i kollektivtrafiken.

Men orden slog rot och sedan ett par veckor tillbaka har de äntligen börjat skjuta skott. När någon plankar stirrar jag inte argt, när någon tränger sig fram i kön ryter jag inte till, för jag vill bara ta mig välbehållen till min destination. Så länge något inte står i vägen för det får folk gärna bete sig som svin. Förutsatt att andras säkerhet inte hotas av dem, förstås.

Och på jobbet gäller detsamma: Om folk inte gör det de ska behöver jag inte reagera, förutsatt att det i sig inte innebär något allvarligt. För jag vill gå i mål. Om folk vill vara svin kommer konsekvenserna hinna upp dem ändå, för det var det målet de siktade på vare sig de insåg det eller inte.