Gräv

Om det ändå vore som på film

Om ändå ja men det är det ju.

Så länge jag inte slutar skratta

Och ingen får hindra min sång.

Det fanns en barnbok i mitt familjehem, i A4-format. Den hade titeln Den Glada Grisen. Den handlade om en griskulting som alltid gnolade på visor och gjorde kullerbyttor lite varstans, och alltid i sängen innan han lade sig. Alla älskade den här glada grisen. Men så en dag skuttade han förbi en bävers hus. Grisen hade plockat löv och kastade förtjust upp dem i luften som för att dela sin glädje med bävern. Men bävern blev inte glad. Tvärtom, han sa till grisen att han ogillade honom och allt gnolade.

Grisen hade aldrig varit med om maken. Han gick tillbaka hem med tunga steg, böjd rygg och slokande öron. Självklart märktes det på honom att allt inte stod rätt till.

Det hela slutade i alla fall med att grisen blev glad igen. Det var bävern det var fel på.