Snokar Del 2

Så det som hände på kolonilotten var att tvåbarnsmamman som blivit varse om att en snok krälat i komposten i den gamla slottsträdgården utbrast:

– Varför fångade du inte den?!

Och vidare:

– Varför hade du inte ihjäl den?

Jag frågade med en sned mungipa:

– Skämtar du med mig? *log förvånat*

Men hon skämtade inte. Jag skulle ha haft ihjäl den, tyckte hon. Hon tittade allvarligt på mig. Jag försökte förklara att snokar minsann gör ett bra jobb de med. Hon var oberörd. Att påminna om att de inte är farliga hjälpte inte heller. Och när ett syskonbarn påtalade att sådant inte är lagligt i Sverige (jag var inte säker på den punkten men sa inget eftersom jag önskade att det var sant) svarade damen:

– Äsch, lagen bara förpestar oss.

Och sen sa hon, när hon ändå hade min uppmärksamhet:

– Du jobbar mycket på den där lotten. Varför blir du aldrig klar?

Medan vi gick tillbaka till våra lotter noterade hon att jag hade en kratta i handen.

– Du kunde ha haft ihjäl den med krattan, fortsatte hon. Jag sa inte mycket.

Sedan satte hon sig på sin stol och började smutta på sin vattenpipa.

Så sådant är läget, som man enligt GW ska gilla. Att min närmsta kolonilottsgranne till höger är en högljudd, lagtrotsig och krävande snokhatare.

Bara att gilla läget.