Författardrömmar

Visst har de alltid funnits där – författardrömmarna. Att sitta i en lägenhet i utlandet och ha författande som förvärvsarbete. Men utan deadlines, vilket inte existerar om man verkligen vill ha det som sitt jobb. Jag skulle i teorin kunna sluta jobba i ett år och bara skriva allt vad jag orkade. Fatta vad skönt, men ett år går ju så fort.

I sådant fall skulle det bli en novellsamling. Kort och gott. Det är sådant som funkar för mig. Om debuten gick bra skulle jag bara fortsätta och skriva på något nytt.

Det träliga med författarskapet är att det ofta slukar enormt med tid. Och eftersom författande händer i huvudet och man alltid bär med sig huvudet överallt, blir det i stort sett omöjligt att koppla bort det. Någon sa att inspirationen inte kommer från andra böcker, utan från livet, från det man hör och ser i verkligheten. Som författare är man alltså på jobbet hela tiden. Hela tiden.