Rasket

Jag har fått något slags mellanchefsansvar på mitt nya jobb. Kontoret som jag kommer dela med teamet bara står där och väntar mig. I’m talking about INREDNING, people!

Det är så mycket jag har flyttat på och kastat. Stilen i rummet har varit väldigt amerikanskt med en uppsjö av färger på hyllorna och slogans på väggarna. Allt det ska bort. Nu banas det väg för en tretonad oas som andas frid! Bastonerna ska vara gröna, beige och gråa. Jag ska ha fina tavlor på väggarna, såsom något av Cézannes stilleben och ankan Bengt från Walladore. Eller varför inte den här fräcka kakaduan av Michelle Carlslund? Skulpturer tycker jag är särskilt stimulerande för fantasin, men jag har inte hittat rätt än. Och så vill jag ha många allergivänliga växter i rummet. Kanske någon stor, tom lerkruka i något hörn, också.

Något jag måste tänka på är att åldersspannet på eleverna är 10-16 år, så det får varken bli för barnsligt eller för vuxet. Därför är jag så glad över den här artikeln från Luna, som för övrigt är en helt fantastisk sida!

Barnen kommer väl kanske inte vara jättenöjda med att jag tagit bort två sackosäckar och en soffa. När de är tillbaka finns bara vanliga stolar kvar i rummet. Trots det är målet att rummet ska utstråla lekrolig (och ansträngande) lek. En lek är rolig så länge den är stimulerande. Och rummet ska andas ordning mitt i allt det kaos som kan råda i en elevs liv.

Yes! We can do it!

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s