Apokastil

Jag har blivit svag för ett visst uttryckssätt som skiljer sig rätt mycket från den kontorsstil jag burit hela året. Egentligen är den här stilen inget nytt för mig. Den har jag alltid gillat, men glömt bort. Nu är den det enda jag söker i affärerna.

Det är det som man kallar för apokalyptiskt mode – funktionella, bekväma och jordfärgade plagg – som liksom sipprar ner och smörjer, söver, mitt lilla huvud. Plagg som kamouflerar i en upprörd folkmassa. Plagg som skyler en stormig natt.

Det är inte katastroftänket som attraherar mig. Det är snarare inställningen som genomsyrar detta mode. Den apokalyptiska stilen är väl medveten om människans sårbarhet. Den tar inte livet för givet. Den vill inte leva som om man ska dö i morgon, för den vill leva längre än så. Det är en ansvarstagande stil som skyddar inte bara sig själv utan rustar sig för att hjälpa andra. Den apokalyptiska modellen bär räddningsarbetarbyxor och jackor i designern Raf Simmons linje för Calvin Klein.

Så nu är de kläderna allt jag ser 🙂