Överväganden

Överväganden på en varm sommardag. Sommaren tog just över. Kampen mot Våren blev kortlivad. Där krävdes ingen betänketid.  – Du kommer sabba skörden, sa Våren till Sommaren. -Du måste vänta. Det går inte om du kommer i förtid. Visa tålamod! Men Sommaren hade tröttnat på att vänta. – Tålamod! Alltid tjat om detta tålamod! skrek hon.

Vi hade aldrig hört henne skrika förut.

– Jag får bara tre ynka månader, knappt det! Och alla dessa människor, de väntar på mig med alla sina krav på att jag ska vara bra. Jag kan förstöra så mycket om jag inte sköter mig. Om det regnar måste semestrande familjer tränga sig inomhus, de måste prata med varandra och se sig i spegeln och inse att de egentligen inte är lyckliga tillsammans! Fattar du inte? Om inte jag får mer utrymme snart kommer allt att kollapsa, utbrast Sommaren. Och så brottade hon ner Våren med all sin kraft.

Men Sommaren hade fel. Hon behövde egentligen inte bekymra sig. Folk skulle gnälla i vilket fall som helst. Antingen skulle hon vara för varm eller för kall.

Sommaren borde bara fortsätta som vanligt. Komma när hon kommer. Gå när hon går. Allt det andra som hände i samband med henne, det berodde inte på henne. Det berodde inte på henne.