Billiga veckan

När man äter ketogen kost blir det gärna lite dyrare än att äta ”som vanligt”, eftersom kosten består av ganska mycket kött. Från och med idag tänker jag dock försöka hålla en ”billig vecka”.

Det blir väl mest äggbaserade recept som kommer vara aktuella då ägg är ett så näringsrikt, vegetariskt alternativ. Att äta omelett varje kväll vore emellertid inte ”my cup of tea”.

Därför är det så bra att jag har hittat ett fantastiskt litet recept på plättar på bloggen 56kilo.se! Man kan göra massor med det här basreceptet. I kväll blev det en salt variant som jag åt till en härlig grönkåls- och avokadosallad, men man kan lika gärna strö på lite kanel, eller inmundiga till grädde med bär. Som sagt ett superbra basrecept som jag tänker nyttja!

Idag hade vi en konferens där personal från olika skolor träffades för att diskutera olika utvecklingsområden. En kollega höll i en session om vad som utmärker en enastående lektion. Efter ett tag var det en av åhörarna som ifrågasatte presentationens innehåll och sa att han inte höll med om sådant ”nonsens”. Det som är enastående är något som alla i klassrummet KÄNNER, påstod han. Några tyckte situationen blev pinsam, andra såg ett underhållningsvärde i att betrakta en debatt på nära håll, och jag bara log. Jag gillade nonsenskillens sätt att prata och hans övertygelse. Gissa vem jag valde att äta lunch med? Nonsenskillen, så klart! Jag hade hoppats att han var italienare, men jag fick nöja mig med att han var polack. 😀