Feedback

Jag bad om och fick feedback av en kollega igår om vad jag kunde förbättra. Han tänkte efter och sedan sa han att det här med att jag är ganska strikt har blivit min grej, och att jag kanske kunde jobba på att släppa fram min personlighet mer för eleverna.

Jag förstår vad han menade. Ute i korridorerna och i situationer då jag ansvarar för en klass på 32 elever har jag taggarna utåt. Jag ler inte, jag höjer rösten och är strikt. När jag frågar mig varför jag blir sådan, fattar jag direkt. Allt har med strategier att göra. Det är bara en strategi för att hantera kaosartade situationer. För mig har stora folksamlingar – t.o.m. mindre fester, varit svårhanterliga, för jag tar in så många intryck.

Många må missförstå mig p.g.a. min bistra uppsyn, men jag finner tröst i att de elever som får jobba med mig, de som är respektfulla, det vill säga, får lära känna den riktiga Stef. Och hon är mjuk, brinnande och lågmäld.