Kom, vinter!

Gillar inte att det är kl. 18.30 och fortfarande ljust ute. Det ska vara kolsvart nu. Och kallt ute. Nästan ingen ska vara utomhus. Bara ynglingar, kvällsarbetande undersköterskor och pensionärer med sina hundar. De andra ska vara inne, lägenheterna ska vara upplysta och alla ska bara mysa i hemmavärmen. Det stör mig verkligen att det är så ljust. Kom, vinter!

Det är mer än så som stör mig. Jag kan inte minnas tillbaka till någon period i mitt liv när jag har varit så konstant arg. Det är det jag är nu. Arg. Hela tiden. Och jag har inget till övers för de halvhjärtade och de som inte vill anstränga sig, de som inte tror att de har något att lära.

Figure it out! Det har jag levt efter hela mitt liv. Från dag 0 lämnades jag till att klura ut saken. Har misslyckats stort många gånger, på generande sätt (och gör det fortfarande), men har vunnit desto oftare. Inte gett upp fajten.

Tittade på en progressiv kock i New York på Netflix nyss. Såg mig själv i honom. I ilskan, i det djuplodade och i strävan efter perfektion.

Han var inte särskilt trevlig mot de han jobbade med.