Hemmafru

En dröm jag har är att bo i ett stort hus ute på landet. Huset ska ha en massa sovrum där varje barn ska ha varsitt rum. När jag var liten blev jag väldigt berörd av Barbapapas hus. Varje barbabarn (totalt 7 st) hade varsin kammare som präglades av varje barns personlighet. Vet inte varför, men det var så imponerande…

(Ska bara tillägga att jag hade ett eget rum i mitt föräldrahem. Varje syskon hade varsitt rum.)

På tal om hus och hem… Denna sommar har jag lagat mycket mat här hemma. Sådant har jag sällan tid för när jag jobbar. Jag ÄLSKAR att laga mat, att ha lägenheten för mig själv på dagarna så att jag kan städa och pynta som jag vill, och få känna mig som en KVINNA. De där återkommande scenerna i vilda västernserier, där en smutsig men vacker kvinna med långt hår välkomnar de trötta och ännu svettigare kofösarna med en kökshandduk i handen… Hon säger: ”Come in, boys! I’ve made you some roast chicken!” Jag vill vara den kvinnan.

Många skulle invända och säga att man är gammalmodig, men jag tycker så här.  Det är kvinnligt att pyssla om hemma och vara den som sköter köksdelen. Min man lagar också mat ibland, och han städar mycket. Trots det vill jag inte att han ska bära huvuddelen av den uppgiften. Jag vill ha lyxen att sköta hemmet. ”A woman needs her empire”, sa en vän en gång, och just så känner jag.

Just nu finns ingen möjlighet för mig att vara hemmafru, men jag är glad över att jag ändå kan vara det i 8 veckor per år. Det får jag skjuta upp ett tag till.