Måsungen

Det var så varmt igår vid läggdags att vi öppnade fönstret till vår franska balkong lite grand. Man törs inte öppna det för mycket, för Jakobsbergs centrum är ett näste för ett växande måspack, och måsar kan flyga in i lägenheter. Varje sommar får vi ducka för rabiata måsföräldrar på vägen till svärmor, för de har sina ungar under buskarna. I lördags såg jag att de parkerat en av ungarna på gallerians tak. Den lille parveln äger hela det svarta taket, struttar omkring och badar sig i regnpölarna som bildas då och då.

I natt gjorde ungen sig väldigt påmind. Den har vuxit, likaså rösten. Den pep och pep i flera minuter. Starkt. Pipet nästlade sig in i mina drömmar och blev till en fågel som varnade andra för fara. Det måste ha blivit min undermedvetna bearbetning av Hesa Fredriks utspel igår kl. 22. Jag var den enda i hushållet som visste vad man borde göra när det lät så där, men som alla vet fick man ingen information förrän ca 7 minuter efter signalen.

Gubben fick snällt stappla sig fram till fönstret och stänga ute pipet. Vid eftertanke känner jag att jag ändå föredrar en kaxig måsunges pip framför Hesa Fredrik…. Oavsett om det är falskalarm eller inte.