Den vilda

För åtta år sedan var jag som en stormvind. Vild. Jag flyttade tillbaka till Sverige från Libanon och hade knappt någon aning om vad jag skulle göra. På bara några månader hann jag bo på fyra olika orter. Det var en jobbig tid då man inte visste hur mycket man skulle investera i relationer, för man kände sig så ostabil och nästan opålitlig. Rätt vad det var så kunde man tala om för någon ny bekant eller gammal barndomsvän som man återförenats med att man skulle flytta – igen.

Jag löste det genom att inte vara särskilt trevlig mot folk jag träffade, för då skulle ingen bli fäst vid mig, tänkte jag. Det var hemskt. Sedan skrev jag också dikter. Hjärtat var fullt med känslor och hjärnan svämmade över av engelsk litteratur. Här är en av dikterna:

”V” as in ”Void,” or ”Voyager”

I often ask,
As sceneries transform
As I take off
And leave all:
“Am I freer than the dust beneath my travel shoes
Forced heavenward when trunks land hard?”

Sighs of half-strangers learning of departure when
It should be quite a trivial matter.

I took care to give no hopes,
My heart shown hard, my tongue
All but a warm fire a cold night,
Deceitful; when confronted repentant
Barely!

The voyager runs as much to
as fro. Don’t be deceived.

The voyager strength has to move on
For she confuses
The value of friendship with that of isolation.

— 2009-08-19