Ain’t no spoon-feeding Siri

Så var denna arbetsdag förbi. Jag har nog efterlämnat diverse lärdomar, och en av dem kanske kommer uppskattas längre fram. Jag ekade exempelvis det en lärare i Beirut röt fram när jag var student: ”No spoon-feeding!”

Jag sa det dock tämligen lågmält och nämnde inte ens någon sked. Jag bara hänvisade eleven till en ordbok men det ogillades. Då försökte jag tipsa om SAOL på nätet. Eleven knappade in adressen, men uthålligheten tröt då det fordrades några extra klickmoment, lite scrollande och viss tankeverksamhet… Ingen av oss mådde nog bra efteråt; jag tycker det är jättesvårt med tough love, och eleven var frustrerad p.g.a. orimliga förväntningar på mig som lärare. Men det måste till. Jag är en lärare – inte Siri. I ain’t gonna spoon-feed nobody…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s