Stillasittande liv

Det sägs ju att sitta är det nya röka – och sitter gör jag nästan hela tiden! Jag har gått upp 15 kg de senaste sju åren. Och sötsugen blir jag varje dag, särskilt efter en arbetsdag, vilket jag nu fattat beror på stress. En del söker tröst i alkohol, och en del i socker. Därför är det på tiden att jag ersätter den tröst som socker ger mig med endorfiner. Jag ska ta mig ut och springa en runda imorgon. Det ska bli skönt. Jag tänker springa till mitt älskade Säby gård och tillbaka.

När man sitter så mycket som jag gör får man en inblick i andra människors liv. Jag tycker mig exempelvis skönja en kollega på jobbet som flörtar med en annan kollega. Förra veckan bad hon honom om skjuts, och lät supernervös… too obvious! Hon verkar vara ganska förtjust, och han vore väl korkad om han inte fattat vinken vid det här laget. Fattar inte vad det är som tar sådan tid. För mig och Gubben gick allt supersnabbt. Vi blev ett par efter att ha träffats kanske fyra gånger. Så skönt när vissa saker sköts smidigt. Det finns så mycket som tar lång tid här i livet ändå.