Maj

Nu är det maj 2017.  Maj har visat sig bli en månad som jag får många associationer till. Det är alltid maj månad som anses vara ”värst” tid att resa till Libanon, eftersom de har sina politiska val då. Det är också den månad då en del libanesiska damer väljer att gå i blå skrud med ett vitt band runt midjan. De gör det för att visa att de har avgett ett löfte till Jungfru Maria, såsom de kallar henne. Man kan se en handfull sådana damer även här i förorten.  Det var i maj månad som min lågstadielärare Lena tog oss till skogen och håvade hem grodägg ur bäcken. Vi hade grodäggen i ett akvarium i klassrummet och såg hur grodynglen började röra på sig och få svansar. Det var ett smart sätt att behålla vårt intresse; annars brukar ju barn bli ganska rastlösa i maj. De vill ut och leka i solen.

Som speciallärare vet jag att maj är en riktigt speciell månad. Niorna har en del projekt kvar att avsluta och det är spännande att se hur de förfinar sina färdigheter efter tre års övning i läsning och skrivning. Maj är deras sista chans att höja betygen och få en chans att komma in på drömutbildningen. Jag älskar att se ambitionen i deras ögon.