Inspiration

Humöret mitt har varit rätt fluktuerande på sistone. Har flera gånger varit på väg att träffa människor och sett mig själv i spegeln och gråtit och känt att jag hellre stannar hemma. Sedan har jag ändå gått ut och varit med om saker jag inte räknat med och tänkt: ”Tänk om jag hade stannat hemma; då hade jag missat det här!” Som igår när min vän Tony bjöd med ett helt gäng till en restaurang i Hägernäs som heter Pont. Det låg vid vattnet, maten var jättegod, och det var så skönt att ha lite tjejsnack med hans fru Madde och lära känna Gubbens kompis fru Kicki lite bättre.

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att jag tidvis känner mig nere. Delvis är det nog för att min lillasyster har börjat komma över chocken över att hennes lilla dotter har gått bort. Nu är hon i en ny sorgefas där hon gråter och är nedstämd. Jag träffade henne idag på en liten fest som Gubben anordnat. Hon var glad och sjöng, men jag vet att hon kämpar mycket också. Det är jobbigt för en storasyster att se sådant. Jag har alltid, som alla storasyskon, velat beskydda henne, men de senaste fyra åren har jag varit maktlös. Värst var det när lilla Elisabeth fick svåra kramper, och naturligtvis när hon låg död i min systers armar där på en nedervåning på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala. Fruktansvärt. Att allt detta drabbade min lilla Elisabeth och min syster. Jag kunde inte göra någonting för att ställa saker till rätta.

Jag piggnade dock till lite mitt i dagens sorgearbete när jag upptäckte en webbsida med konst. Det är ett företag som heter Ardmore Ceramics, från Sydafrika. Lekfullheten och variationen fick mig att vilja gå en keramikkurs. Eftersom det inte ligger så nära till hands att gå en kurs just nu, tänker jag att jag får börja med att måla det jag vill skulptera, och då försöka måla enligt samma stil som Ardmore. Kanske kan jag måla Elisabeth tillsammans med några vilda djur? Jag tror ju på att hon kommer få uppstå till ett paradis på jorden där människor och vilda djur lever i frid och inte är rädda för varandra. Kanske skulle jag sedan kunna använda denna målning och göra den tredimensionell genom keramik? Det vore mycket tröstande att gå igenom alla stegen i den skaparprocessen. Min kära lilla Elisabeth, du var så vacker…