NK

Igår åkte vi in till NK (min idé!) för att leta efter presenter till familjen Clagg i New York. De ska vara våra värdar i några dagar. Gubben valde ut två ”gammeldags” smörknivar och brädor med hjärtan (han älskar hjärtan) samt en ljusstake i guld. Till det kommer vi nog köpa choklad eller lösgodis.

Jag passade också på att gå in på H&M på Hamngatan för att leta efter reskläder. Butiken på Hamngatan är nog den med störst utbud. Man kan hitta plagg där som folk sedan tror att man har köpt i en finare butik än just H&M. Jag köpte ett par ljusblå jeans med hög midja. Jag brukar inte prova i provrummen utan gör det helst hemma. Vi har H&M fyra trappor ner så jag kan alltid lämna tillbaks kläder där. Kassörskan påpekade att det inte var några hål i detta par, och att det enligt ”modeskolan” var ute med hål i år. Trevligt!

Vi gick också förbi Zara men där hittade jag inget fast alla de andra människorna verkade ha gjort det. Sedan gick vi till Mathilde. Där såg jag några fräcka pilotsolbrillor. De var inte snygga, men coola. Gubben protesterade med skrattet i halsen, så det blev inget köp. Men nu undrar jag om jag inte ska tillbaka och köpa dem ändå?

Det fanns mycket fint på NK, som vanligt. Däribland vackra glasskulpturer. De här luftballongerna i glas ser jag som riktigt fina tolkningar av Newports luftballonger för barnkammare.