Konst

Jag har en penchant för konst, i synnerhet akvarellmålningar. Ritade mycket som liten, som alla barn och sedan tog andra intressen vid och jag glömde bort att rita annat än mina klassiska kossor, katten Gustaf, kvinnoögon och hus på kullar. Fram till årsskiftet 15/16 när jag av någon anledning laddade ner gratisappen Sketchbook på min Samsungplatta. Där och då började jag rita digitalt och följa konstnärer på Instagram.

Innan dess var min favoritkonstnär modekonstnären David Downton.  Efter mitt konstuppvaknande upptäckte jag Sheree Valentine Daines, som är den roliga violinisten Lettice Rowbothams överklassmamma. Hon gör helt makalösa oljemålningar som jag tror varje svensk bör ha i sitt hem för att motverka vinterdepressioner. Ja, då menar jag väl inramade papperskopior, för de äkta varorna är nog rätt dyra. Kolla in hennes målningar så förstår ni varför.

Den konstnär som tar priset i min lilla värld är dock en dam som är lika gammal som jag. Hon bor i Polen och heter Anna Halarewicz.  Hur hon bär sig åt för att skapa så ljuvliga modeakvareller vet jag inte. Men de berör min själ och talar till mig.

Här bjuder jag på en av mina digitala målningar som jag först hade tänkt skicka in tillsammans med en artikel till ett förlag. Sedan tänkte jag efter och ville inte få dem att tro att jag var mysko. Det fick räcka med artikeln… Med bilden försöker jag förmedla hur fruktansvärt allt vore om ingen hette något, d.v.s. om det inte fanns några substantiv. Tänkte att det skulle väcka intresse hos skolbarnen som var artikelns målgrupp. Visst är den lite otäck? 🙂

sub1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s