Böcker

Älskar dem. Böcker, alltså. Blev begeistrad när jag som student på American University of Beirut hittade Jafetbibliotekets källarvåning och fick veva fram nya hyllor med klassiker. Tillät mig själv att ha mycket ångest också på den tiden så jag blev bara stressad över hur jag skulle hinna läsa allt. Spenderade mycket pengar på böcker då, för vi var tvungna att föra anteckningar i kurslitteraturen. (En gång inspekterade läraren allas kopior för att kolla att vi kom förberedda till lektionen. Stackars slarvern, säger jag bara.) Nu när jag har mer pengar på kontot vill jag plötsligt inte spendera en krona till på böcker. Det måste finnas ett smartare sätt, tänker jag.

En av insikterna livet har gett mig är nämligen att det mesta som vi verkligen behöver kostar väldigt lite eller är gratis. Luft, vatten, sol, näringsrik mat, vänner, kläder som värmer och tak över huvudet. Och så böcker.

Därför lånar jag e-böcker på biblioteket. Det mesta finns där. Det senaste jag läste var Isabella Löwengrips och Pingis Hadenius Economista. En bra bok! Den inspirerade mig till att klicka hem ett armbandsur. Har inte haft ett sedan tonåren. Läs boken för att ta reda på varför ett sådant kan vara bra att ha. 😝