Buss 178

Sitter på bussen på väg mot Jakan, där jag bor. Har fått en förkylning och känner att det kommer bli slemhosta av det här. Finns bara tre saker som råder bot på det: te, jobb och Beefeater. Det sistnämnda värmer upp halsen och gör att jag sussar sött. Har haft sömnstörningar på sistone, och jag börjar misstänka att det kan bero på att sängen är för liten. Gubben min är en varmhjärtad själ på flera sätt. En natt blev det så illa att jag gjorde en Pippi Långstrump. Han är helt klart svalare om fötterna och det gjorde underverk med min sömn.

Idag var det en arbetskollega som bad om tips om var han kunde köpa en fin förlovningsring. Jag rekommenderade så klart stället där jag själv skaffade min: Wilhelm Petterson på Drottninggatan. Där köpte vi en roseguldring med en liten sten för sju år sedan. Gubben min fick en likadan fast utan sten. Han gick aldrig ner på knä utan vi satt på en slags bänk med en lyktstople emellan oss, och där tyckte han det var lämpligt att ställa frågan hehe. Det var den 1:a maj på Vaxholm – ett perfekt förlovningsdatum, tycker jag, för då är man alltid ledig och kan fira år efter år.

 

Hoppas han hittar något som hon kommer gilla. För mig gäller det som sjungs i sången: ”Love and marriage go together like a horse and carriage. Dad was told by mother, You can’t have one without the ooooootherrrrrr.” 😍