Kaffe

Mitt kaffe är min tröstare under dagen. Jag ser fram emot mina kaffestunder. Vem gör inte det? Jag kör för närvarande med Zoégas, lägger i två matskedar i min kaffepress, lite kanel och sedan ännu mindre kardemumma. När kaffet är färdigblandat häller jag i någon droppe vispgrädde. ”Receptet” fick jag av en kompis, och sedan dess har jag upptäckt att det ju oftast ligger kanel och kardemumma framme på kaféer.

coffee-563797_640

Själv minns jag tillbaka till ett ”coffee moment” som etsat sig fast. Det var i Paris på 90-talet, och det var nog då jag verkligen upptäckte kaffe. Vi satt högst upp på en restaurang på ett hotell som var alldeles för dyrt att bo på. Vi lyckades haffa en av lädersofforna och fick en panoramavy av Paris innerstad. Triumfbågen såg rätt liten ut. Där beställde jag en cappuccino för 50 francs (ca 100 kr på den tiden). Cappuccino är nog en bra övergång för barn som slår in på vägen till ett livslångt kaffedrickande. Chokladpulvret på kaffeskummet och mjölken/grädden är bara ett litet steg ifrån O’boy, eller hur? Man fick dessutom en liten chokladbit till kaffet där på hotellet. Det var utsökt.

Kaffet jag smakade på i Milano i höstas hade också varit en bra kompromiss för en O’boyälskande flicka. Vi gick in på en kaffebar som jag tyvärr inte minns namnet på. Den hade en massa kaffesorter. Jag beställde en kaffe med vit choklad som smakade som om man drack ett Kinderägg. Supergott!

”Kaffetåren den bästa är av alla jordiska drycker” sjöng en äldre man med många krämpor och som jag serverade kaffe för några år sedan. Ja, kanske blir det inte bättre än så här för smaklökarna. Njut av ert kaffe idag!